Direktlänk till inlägg 16 december 2009

Chicken Nuggets med currysås, till det ett glas Riesling

Av Anna Nordberg - 16 december 2009 18:15


 


Åt bra skräpmat igår. Det vill säga mat som typiskt är förknippat med skräpmat, men som kan bli riktigt bra hemlagat. Linas matkasse stod bakom. Nej, jag är inte sponsrad, även om jag inte skulle ha något emot det.


Chicken Nuggets med currysås och ris stod på menyn. Inte friterade, utan ugnsbakade med sesamfrön. Och bara en liten snutt grädde i såsen. Galet gott och enastående enkelt. Ljud- och ljusår från McDonalds. Misstänker att det är perfekt bakismat.


Vi hade inte så mycket vin att välja på hemma tyvärr, om vi inte ville korka upp någon fin Bourgogne i förtid. Vi hade en Chablis Première Cru, och en Kloster Eberbach Riesling Spätlese.


Med tanke på såsen satsade vi på Rieslingen. Det var inte alls ett så dumt val. Kunde ha varit något torrare, men den lilla touchen av improviserad vindaloo-hetta i såsen, bra sälta överlag och aningens sötma i den gula curryn, matchade vinets päron-, lime- och honungstoner helt ok.


Och så till receptet, ca 3-4 personer


Chicken nuggets med currysås

500 g kycklingfilé

Ris, enligt förpackning (gärna basmati)

2 ägg

3 msk sesamfrön

1 dl ströbröd

1/2 tsk salt

1 krm vitpeppar

8 msk rapsolja

1-1/2 msk gul curry

1/2 tsk vindaloo curry

2 msk vetemjöl

1 msk kycklingbuljong

3 dl vatten

4 msk grädde


1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll ca 4-5 msk rapsolja i en långpanna.

2. Koka ris enligt förpackning

3. Vispa upp 2 ägg i en djup tallrik, blanda sesamfrön, ströbröd, salt och vitpeppar på en annan tallrik.

4. Skär kycklingfilén i 3x3 cm stora bitar. Doppa kycklingbitarna först i ägg, vänd sedan i sesamfröblandningen och lägg på den oljade långpannan. Tillaga i mitten av ugnen 12-15 minuter (vänd försiktigt på bitarna efter halva tiden).

5. Currysås: fräs 2 msk rapsolja och curry i en kastrull. Rör ner vetemjöl, och vispa sedan ner vatten - lite i taget. Tillsätt buljong och låt småputtra några minuter. Avsluta med att vispa ner grädde i såsen, koka upp och såsen är klar.

6. Servera chicken nuggets med basmatiris och currysås, och gärna med t ex morotstänger.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07

Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12

En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards