Direktlänk till inlägg 13 november 2011

Tiramisù - en italiensk klassiker

Av Anna Nordberg - 13 november 2011 23:02

En av mina absoluta favoritdesserter, som faktiskt kan serveras samtidigt som kaffe och avec (t ex amaretto eller cognac).


Tiramisú (4 portioner):

2 äggula

1/2 dl socker

250 g mascarpone

1 dl vispgrädde

1,5 dl starkt kaffe eller espresso

2 msk amaretto (eller konjak/mörk rom)

100 g savoiardikex

Kakao


Vispa äggulor och socker poröst. Vispa ner mascarponen.


Vispa grädden och rör ner i mascarponekrämen.


Blanda kaffe och likör. Bryt kexen i mindre bitar och doppa i kaffeblandningen. Fyll små glas/koppar med kex
varvade med mascarponekräm – avsluta med mascarponekräm och pudra över kakao precis innan servering.


 
 
Martin Wååk

Martin Wååk

14 november 2011 09:48

Vad kul att hitta din blogg! Älskar ju också mat, vin & lyxiga restauranger! Har ni inte varit på Operakällaren än så är det bara att traska dit. Bäst i stan just nu, med brasklapp för Mathias matsal som jag inte haft råd med än.

Hoppas också Esperanto blivit bättre för dit ska jag på fredag...

Ha det bra!

/Martin

http://www.faschingseskapader.blogspot.com

Anna Nordberg

29 november 2011 21:41

Verkligen kul att du hittade hit! Ska definitivt prova Operakällaren - och checka in faschingeskapader såklart.
/Anna

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07

Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12

En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards