Direktlänk till inlägg 13 november 2011
En av mina absoluta favoritdesserter, som faktiskt kan serveras samtidigt som kaffe och avec (t ex amaretto eller cognac).
Tiramisú (4 portioner):
2 äggula
1/2 dl socker
250 g mascarpone
1 dl vispgrädde
1,5 dl starkt kaffe eller espresso
2 msk amaretto (eller konjak/mörk rom)
100 g savoiardikex
Kakao
Vispa äggulor och socker poröst. Vispa ner mascarponen.
Vispa grädden och rör ner i mascarponekrämen.
Blanda kaffe och likör. Bryt kexen i mindre bitar och doppa i kaffeblandningen. Fyll små glas/koppar med kex
varvade med mascarponekräm – avsluta med mascarponekräm och pudra över kakao precis innan servering.
Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|