Direktlänk till inlägg 7 januari 2012
Ni får inte tro att vi bara har ätit mat och druckit vin hela trettondagshelgen, min man och jag. Nästan, men inte bara.
Så här på lördagkvällen fick det bli en lite enklare middag - spagetti med chorizosås, full av godsaker som champinjoner, chili och mozarella! Perfekt vardagsrätt faktiskt, men med en fin flaska Sangiovese blir det en festmåltid ändå. Chorizopastan är ganska stark så rejält med frukt i vinet behövs, och det har den här prisvärda italienaren: Bolgarello Rosso Sangiovese (nr 2325) för 75 Kr.
Receptet är alldeles mitt eget.
Spagetti med het chorizosås (4 pers)
2 chorizokorvar
1/3 stor chili eller en hel liten (medelstark)
2 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
8-10 champinjoner
2 tomater
½ lime
1 tsk socker
2 dl torrt, vitt vin
1 pkt mozarella
Ca 1 dl olivolja
½ kruka basilika
Salt & peppar
Riven parmesanost
Spagetti för 4 personer, gärna lite finare sort t ex Rigorosa di Gragnano
Gör så här:
1. Fräs champinjoner i lite olivolja, salta och peppra. Lägg åt sidan.
2. Finhacka lök, vitlök och chili (ta ej med kärnorna) och fräs i ordentligt med olivolja i stekpanna. några minuter. Skiva chorizon och fräs med bland lök/chili i ca 5 minuter.
3. Koka pastan enligt instruktioner på paketet.
4. Tärna tomaterna och lägg i stekpannan. Tillsätt vitt vin, lime och socker och låt puttra ca 5 minuter.
5. Dela mozarellan i tärningar, hacka basilika grovt (efter tycke och smak).
6. Låt pastan rinna av och blanda ned i chorizosåsen. Tillsätt mozarella och basilika precis innan servering och vänd runt.
7. Servera genast med riven parmesan och ett basilikablad på toppen.
Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 | 8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|