Direktlänk till inlägg 30 oktober 2013

Pannacotta After Eight

Av Anna Nordberg - 30 oktober 2013 10:59

Höstmyste rejält på lantstället i helgen. Boeuf Bourguignon på högrev från Österby gård (tack till svärföräldrarna!), sedan pannacotta med precis lagom smak av after eight. Delar med mig av pannacotta-receptet nedan. Enkelt och riktigt gott - hade med fördel kunnat strö över lite grovhackade M&M's också. 


 

Pannacotta After Eight (6 pers)

2 gelatinblad

5 dl vispgrädde

1/2 dl socker

6 st After Eight (mintchokladkakor)

1 vaniljstång


Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Koka upp grädde och socker i en gryta med urskrapad vaniljstång (lägg även med stången under uppkoket). Ta från plattan, rör ner gelatinet i grädden. Smält chokladen i mikro, blanda ner chokladen i grädden. Häll smeten i 6 små formar eller glas, låt svalna något. Låt pannacottan stelna i kylen minst 3 timmar. Garnera ev. med lite jordgubbar.


Tips: lägg plastfolie över glasen när pannacottan stelnar i kylen, så undviker du den inte helt charmiga hinna som annars kan uppstå. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Nordberg - 19 juli 2014 16:12

Min mat och vinblogg har tagit klivet in i 2010-talet. Till sist. Flytten har gått till www.vinblogg.se.  ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 17:07

Kött, potatis och sås i dess godaste form - vågar jag nästan påstå. En utmärkt ersättare för söndagssteken, eller varför inte fredags-entrecôten? Rostbiffen kan även göras på fransyska eller som vi gjorde sist - på en fin bit ytterlår (i detta fall f...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:58


Ibland är det gott att vara nyttig. Den här broccolisalladen är ett lysande exempel. Testa den till ugnsbakad lax, kycklingfilé eller grillad halloumi, så ser du hur rätt jag har. Ursprungsreceptet är från Tina Hellberg.      Broccolisallad (4...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:12

En underbar vårsallad med både sälta, sötma och olika texturer. Vi testade en lagrad Gewurtzraminer till rätten, för att möta sötman från polkabetor och fikon. Det funkade alldeles utmärkt. Annars duger det det med en fruktig sauvignon blanc - t.ex. ...

Av Anna Nordberg - 8 juni 2014 16:09


  Det var väl ungefär ett halvår sedan jag gjorde något inlägg sedan. Fy skäms. Det kommer därför en hel del recept från tidigare i vår, och vi börjar med förrättsbufeén till i påskas. Som funkar lika fint till midsommar.   Laxpastrami med und...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Bloggtoppen.se

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annas vin- och matblogg med Blogkeen
Följ Annas vin- och matblogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se